Hoe zet jij cultuur in als talentmagneet?

Webinar #3: Hoe zet jij cultuur in als talentmagneet?

Cultuur als talentmagneet

Stel jezelf de volgende vraag: Vang jij vlinders met een netje of vang jij vlinders met een vlindertuin?

Tijdens het webinar duiken wij in op deze vraag samen met onze gastspreker, Bart Ter Steege. Wil jij weten hoe jij cultuur als talentmagneet inzet? Kijk dan de replay van het webinar!

Alfio Faro

Alfio Faro

Onze sprekers
Bart Ter Steege

Bart Ter Steege

Jeroen Tenhaeff

Over het webinar: Hoe zet jij cultuur in als talentmagneet?

Stel jezelf de volgende vraag: Vang jij vlinders met een netje of vang jij vlinders met een vlindertuin?

Stel jezelf de volgende vraag: Vang jij vlinders met een netje of vang jij vlinders met een vlindertuin? Deze metafoor kan toegepast worden op de manier waarop we kansen benaderen en talent aantrekken in onze professionele omgeving. Het gebruik van een netje staat symbool voor de traditionele, directe aanpak waarbij we actief op zoek gaan naar wat we nodig hebben, vaak met een korte termijn visie. Aan de andere kant, het creëren van een vlindertuin vertegenwoordigt een strategie waarbij we een aantrekkelijke, duurzame omgeving bouwen die talent en kansen vanzelf naar ons toe trekt.

Deze benadering vraagt om een investering in tijd en middelen om een cultuur te ontwikkelen die mensen niet alleen aantrekt, maar ze ook motiveert om te blijven. Net zoals een vlindertuin diversiteit, voeding en bescherming biedt aan vlinders, zo biedt een goed ontworpen organisatiecultuur ontwikkelingsmogelijkheden, een ondersteunende omgeving en diversiteit aan zijn medewerkers.

De vraag nodigt ons uit om na te denken over onze huidige strategieën en te overwegen of we korte termijn tactieken gebruiken of investeren in langetermijnoplossingen die duurzame groei en succes bevorderen.

Tijdens het webinar duiken wij in op deze vraag samen met onze gastspreker, Bart Ter Steege. 

Over onze gastspreker Bart Ter Steege

Bart Ter Steege is Co-Founder van SUMM, een platform dat zich richt op het verbeteren van de bedrijfscultuur, speciaal ontworpen voor kleine tot middelgrote ondernemingen. SUMM helpt bij het definiëren van bedrijfscultuur, hoe je culturele waarden toepast op je organisatie en biedt trainingen en hands-on ondersteuning om teams te helpen hun cultuur te versterken en te laten groeien. 

Over Allure Agency

Allure zorgt ervoor dat arbeidsmarktcommunicatie op topniveau haalbaar wordt voor iedere organisatie. Zo helpen we jouw bedrijf om gevonden te worden door toptalent.

Heb je vragen over hoe je cultuur in kan zetten als talentmagneet? Of kan jij de hulp van Allure gebruiken bij het strategisch vraagstuk? Plan dan een vrijblijvend gesprek met ons in!

Ontdek de kracht van recruitment marketing

Neem contact op met Allure om vrijblijvend te kijken naar de mogelijkheden voor jouw recruitment marketing

Spreken we je snel?
    Schrijf je in voor ons volgende webinar

    Neem contact op met Allure om vrijblijvend te kijken naar de mogelijkheden voor jouw recruitment marketing

    Ons volgende webinar vindt plaats op 17 januari 2024. 
    Houd onze website in de gaten voor meer informatie.

    Meer blogs