Blog: Bruggen slaan tussen HR en marketing

Samenwerking tussen HR en Marketing

Steeds meer organisaties zien het belang van de samenwerking tussen sales en marketing. Er zijn echter maar weinig organisaties die daarnaast oog hebben voor het power duo HR en marketing. Een cruciaal, maar vaak over het hoofd gezien aspect van deze groei is de samenwerking tussen de HR- en marketingafdelingen. Het is opmerkelijk dat er wel budget is voor recruitment en werving & selectiebureaus, die slechts eenmalig kandidaten leveren, maar er vaak geen budget is voor duurzame wervingscampagnes die het werkgeversmerk op de kaart zetten. Waarom wordt HR niet effectiever ondersteund door marketing?

 

De kracht van samenwerking

In veel organisaties wordt de samenwerking tussen HR en marketing nog niet ten volle benut. Terwijl er wel succesvolle samenwerkingen zijn tussen sales en marketing, lijken HR en Marketing elkaar niet te vinden. Dit is een gemiste kans, want beide afdelingen richten zich op dezelfde doelgroepen en hebben hetzelfde doel voor ogen: de groei van de organisatie. Een gestroomlijnde samenwerking tussen HR en marketing is niet alleen wenselijk, maar ook essentieel voor het bereiken van organisatiedoelen. Dit geldt met name in situaties waarin snel opschalen nodig is. Het besluit om nieuwe medewerkers aan te nemen onder tijdsdruk kan leiden tot kwaliteitsverlies en ontevredenheid. Hierin schuilt de grootste drempel voor organisaties die willen opschalen: het vinden van getalenteerde individuen die niet alleen passen bij de huidige behoeften, maar ook bij de toekomstige groei van de organisatie.

 

Toewijding en lange termijn

Het aannemen van getalenteerde individuen vereist niet alleen toewijding en aandacht, maar ook een doordachte branding strategie op de lange termijn. Een continue stroom van gekwalificeerde kandidaten is van cruciaal belang voor organisatiegroei. Hier komt de noodzaak van samenwerking tussen HR en Marketing naar voren. Een helder en onderscheidend employer brand, ondersteund door marketingcampagnes, kan HR helpen bij het aantrekken van getalenteerde kandidaten en tegelijkertijd het imago van de organisatie versterken bij zowel potentiële medewerkers als klanten.

 

Het laatste front

Waarom is de samenwerking tussen HR en Marketing het laatste front in organisatieontwikkeling/volwassenheid? Omdat het de sleutel is tot het voorzien in de toekomstige behoeften van de organisatie. Een goed doordacht samenwerkingsverband stelt organisaties in staat om proactief in te spelen op de groeiende vraag naar talent, in plaats van reactief nieuwe medewerkers aan te nemen onder druk. Het zorgt voor een continue stroom van gekwalificeerde kandidaten, wat de organisatie in staat stelt om te floreren, niet alleen op korte termijn maar ook op de lange termijn.

 

Conclusie

Het is tijd voor organisaties om de bruggen tussen HR en Marketing te slaan. De investering in een effectieve samenwerking is niet alleen een investering in de groei van de organisatie, maar ook in de kwaliteit van de diensten en producten die worden geleverd. Alleen door gezamenlijke inspanningen kunnen HR en Marketing een krachtige motor vormen die de organisatie op een duurzame wijze laat groeien. Het is niet langer een keuze, maar een noodzaak voor organisaties die hun volle potentieel willen bereiken. Benieuwd waar je kan beginnen?

Kijk hier onze webinar terug.

 

Meer blogs